Edit Over de praktijk

De praktijk wordt gerund door Astrid de Backer. Ze heeft sinds 2009 ervaring met begeleiden met mensen met een eetstoornis door haar werk bij Novarum, een gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen en obesitas. Ze werkt daarbij samen met diverse disciplines, waaronder GZ-psychologen en gedragstherapeutisch werkers.
Hier begeleidt ze mensen met diverse eetstoornissen, zoals Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder en morbide obesitas. Ook ziet ze mensen die een bariatrische ingreep hebben ondergaan. Ze heeft hier diverse bijscholingen voor gevolgd om haar werk zo goed mogelijk te kunnen doen.

De aanleiding voor het starten van haar eigen praktijk was voor haar vooral de toenemende wachttijd bij diverse instanties die mensen met eetstoornissen te begeleiden. Een diëtist is makkelijker te bereiken en kan vaak goed meedenken in wat er nog wel kan.

Ook nazorg is belangrijk. Het hoeft niet zo te zijn dat je meteen van al je klachten af bent als je een behandeling voor je eetstoornis hebt gehad. Met aanvullende ondersteuning kan die kans een stuk kleiner worden.

Het doel van Astrid is om de kwaliteit van leven te verbeteren voor iedereen met een verstoorde relatie met eten. Dit kan tijdens een consult in haar praktijk, met videobellen of tijdens een wandelend consult.

“Het is fantastisch om te zien hoe gelukkig mensen kunnen worden van eten als het het weer normaal wordt. Het maakt niet uit je eet met vrienden, op een feest, op een werkdag met collega’s of gewoon in je eentje omdat je honger hebt.
Door goed luisteren, aansluiten, praktisch mee te denken en uitleg te geven wil ik ondersteuning bieden om de relatie met eten te verbeteren en te herstellen.
Het vòòrkomen van een eetstoornis of verergering van de klachten is hierbij het doel.