Om in aanmerking te komen voor een vergoeding is vaak een verwijsbrief van de huisarts nodig met daarop in ieder geval de datum van de verwijzing. Deze kan per mail naar de praktijk worden opgestuurd of meegenomen worden naar de eerste afspraak.

Consult per kwartier 15 euro (face to face/bellen/videobellen)

Wandelconsult per kwartier 15 euro

Berekening voeding + advies 60 euro

Reiskosten voor huisbezoek (in Eemnes en Laren) 30 euro

Alle administratie wordt in principe niet in rekening gebracht om je tegemoet te komen in de kosten.

Betalen kan per overschrijving na ontvangen factuur.

Er zijn géén contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dat is misschien een domper omdat de kosten bij veel diëtisten helemaal gedeclareerd kunnen worden. Je krijgt ervoor terug dat er geen verantwoording hoeft worden afgelegd aan de verzekering. Je weet dank precies hoeveel tijd er in rekening wordt gebracht. In de praktijk betekent dit dat je zelf je factuur kan indienen en kan declareren. Je krijgt dan een deel van de kosten terug, gemiddeld 70.

Gecontracteerde diëtisten brengen vaak indirecte tijd in rekening voor administratie. Vanuit de basisverzekering worden 3 uur diëtetiek vergoed. Daarna moet je álles zelf betalen. Dit betekent dus dat er minder tijd over blijft om jou te helpen. Zeker in het geval van een eetstoornis is alle tijd om met jou mee te denken welkom. Door indirecte tijd niet te declareren weet je bij Dietistenpraktijk Voldaan precies waar je aan toe bent.

Vraag vooral even bij je verzekering na of je nog extra uren kan declareren!